Projekt “Junio2.ai” napravljen je za 20. godišnjicu Trimarchija na sportskom stadionu Islas Malvinas, a spojio je dva zanimljiva umjetnika.

Jorge Pomar pojavio se ranih 2000-ih uz grafiti i rave kulturu. Suosnivač je izdavačke kuće Bucle, galerije La Baranda, Hogar partyja i osnivač Casa Omar, prostora za rezidencije i izložbe koji je aktivan između 2012. i 2022. u Buenos Airesu.

[VIDEO: IG @amorbuenosaires]

Elian Chali samouki je umjetnik koji je započeo na ulici, kroz tagove, a pronašao se u grafičkom dizajnu. Njegov rad usredotočen je na stvaranje dijaloga s urbanim tkivom, dopuštajući karakteristikama zida da informiraju djelo. Više se poistovjećuje s urbanizmom i arhitekturom nego s muralima ili grafitima.

[FOTO: Leo Mercado i Santiago Vellini]

Stilski, njegov je rad poznat po pridržavanju discipliniranog oblika minimalizma i apstrakcije, pod utjecajem sjevernoameričkih umjetnika poput Sola LeWitta.

[FOTO: Leo Mercado i Santiago Vellini]

Stadion je prožet primarnim boja, koje se preklapaju u slojevima. Tako je stvorena geometrijska kompozicija koja odražava, utječe ili čak narušava ravnine okoliša i podloge.

[FOTO: Leo Mercado i Santiago Vellini]
[FOTO: Leo Mercado i Santiago Vellini]

[NASLOVNA FOTO: Leo Mercado i Santiago Vellini]

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar