Izložba na billboardima “U sjećanje na Vladimira Devidéa” održat će se povodom 10. obljetnice smrti poznatog Zagrepčanina, akademika i matematičara, koji je posebno zaslužan za promociju japanske kulture u Hrvatskoj, naročito haiku poezije.

Uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba i Japanskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj, po prvi put u Hrvatskoj i Zagrebu će se na javnim površinama, od 13. do 26. kolovoza, održati izložba haiku slika autora Mihovila Rismonda.

“Turistička zajednica grada Zagreba s velikim veseljem je prepoznala ovaj projekt kojim prvi put u Hrvatskoj, pretvaramo javne reklamne površine u velike „urbane galerije“ haiku slika na otvorenom. Realizacija izložbe 12 haiku slika na zagrebačkim billboardima pruža našim sugrađanima i posjetiteljima pravi umjetnički užitak dok prolaze gradom. Također, ovakva afirmacija umjetnosti predstavlja Zagreb kao kreativan i autentičan grad, a kroz svoju temu omogućuje dodatno jačanje veza Zagreba i Hrvatske s Japanom”, izjavila je dr.sc. Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Izložba “U sjećanje na Vladimira Devidéa” promovirat će Zagreb diljem svijeta, posebno u krugovima ljubitelja haiku poezije. Podsjećamo, za svoj rad akademik Vladimir Devidé je dobio japansko carsko odlikovanje, a dr. Drago Štambuk, pjesnik i diplomat je 2011. godine u čast njemu ustanovio godišnju svjetsku nagradu za najljepšu haiku na engleskom jeziku.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar