Ovaj četvrtak u 19 sati u Galeriji Kranjčar otvara se zanimljiva izložba mlade dizajnerice i samostalne umjetnice Tesse Bachrach-Krištofić.

What if? je sve u jednom: svakodnevica, odraz u ogledalu, rad do 4 ujutro. What if? je sumnja, perfekcionizam i OCD. What if? je sreća, čupanje kose i sabotaža. What if? je autodestrukcija, kompleks, uspjeh i nagrada. What if? je retoričko i hipotetsko pitanje. What if? je jamac kada treba dodatno potpiriti nesigurnost, iskače iz svakog zapećka sagledavanja više varijanti, ciklički se javlja u začaranom krugu ponuđenih opcija. What if? će rame uz rame paradirati uz svačiju nepokolebljivost. Kad je stigao trenutak slanja u tisak What if? će otvoriti prostrano polje novih mogućnosti. Kad je baš sve gotovo What if? je tu da ti podmetne nogu. Kad pomisliš da je napustio tebe What if? će opsjesti klijenta.

Ali što ako taj bešćutni, zluradi i povodljivi What if? prigrlimo, demistificiramo, krenemo ga potpisivati kao stalnog suradnika i složimo mu jedan ogroman prostorni panegirik? Što ako mu prostremo crveni tepih, posvetimo mu najveći zid u galeriji i s whatif-om započnemo dijalog: u kojemu zajedno eksperimentiramo, diskutiramo, učimo i shvaćamo?

iz teksta Ivana Dorotića

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar