To je trenutno ‘najvrućija’ nova izložba u gradu – doslovce. Znojna, ali spektakularna umjetnička predstava, koja se otvara u ponedjeljak u Tokiju, posjetiteljima će omogućiti da “iskuse umjetnost u svom najboljem mentalnom stanju”.

Riječ je o svojevrsnom digitalnom umjetničkom iskustvu ispunjenom futurističkim svjetlosnim instalacijama u prostorima koje sačinjava kompleks sauna. Posjetitelji moraju nositi kupaće kostime kako bi ušli na izložbu koja sadrži sedam sauna zagrijanih na različite temperature te u ambijentu osvijetljenom jarkim bojama.

(FOTO: teamLab)

Nakon nekoliko minuta opuštanja na vrućini, praćenog hladnim tušem koji će pobuditi njihova osjetila, posjetitelji mogu lutati kroz različite prostorije kako bi se divili umjetničkim djelima u tzv. “sauna transu”, stoji u opisu izložbe.

Izložba pod nazivom “Reconnect: Art with Rinkan Sauna”, koja će trajati do 31. kolovoza, posljednja je u nizu ponuda japanskog umjetničkog kolektiva teamLab koji je na projektu surađivao s video aplikacijom TikTok.

(FOTO: teamLab)

Međunarodno priznati i poznati po svojoj inovativnoj digitalnoj umjetnosti, ekipa iz teamLaba u svojim radovima kombinira projekcije, zvuk i pažljivo dizajnirane prostore kako bi stvorili “iskustvo izvan ovog svijeta”.

(FOTO: teamLab)

U uputama koje su priložene pozivu na pretpremijeru ovog događaja stoji da bi za neke posjetitelje ovo iskustvo moglo biti previše, upozoravajući ih da ne “pretjeruju” u saunama te da često piju vodu kako ne bi dehidrirali. Dodatni razlog za oprez jest i činjenica da će posjetitelji cijelo vrijeme unutar izložbe morati nositi masku što će pojačati faktor znojenja.

(FOTO: teamLab)

No bez obzira na sva ograničenja, Japanci su još jednom pokazali da su majstori inovacija u umjetnosti u kojoj su uvijek spremni ići hrabro korak dalje od svih.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar