Galerija Spot i Ured za fotografiju pozivaju na predstavljanje belgijskog umjetnika Stevea Van den Boscha koje će se održati u danas, u 19.00 u Galeriji Spot, Čanićeva 6.

Steve Van den Bosch fokusira se na naizgled bezizražajno, prešutno i obično. Njegov rad proizlazi iz istraživanja granica između nevidljivosti i izravne materijalnosti i, uz dozu apsurda, stavlja u perspektivu obilježja umjetničke produkcije, izlaganja i interpretacije.

[FOTO: SHF]

Jedan takav rad je publikacija Dokaz, objavljena 2016. u izdanju Roma Publications iz Amsterdama. Knjiga je prekrivena klinički bijelom navlakom te vizualno pripada laboratoriju. Unutar korica oponaša tradicionalni format umjetničke monografije. Bijele i sive stranice ispunjene su djelima Stevea Van den Boscha.

[FOTO: SHF]

Zamišljena kao samostalno umjetničko djelo, osim pukog dokumentiranja postupka, publikacija predstavlja i jedan od rezultata rada. Fotografije u knjizi izbor su od 39 radova koje je snimio Eric Germain Sapin iz Švicarske, međunarodni autoritet za forenzička vizualna istraživanja. Tekst objavljen u knjizi prilagođeni je članak iz istraživačkog laboratorija Sveučilišta u Lausanni (UNIL) pod Sapinovim vodstvom. Tekst, umjesto da opisuje djela, daje glas pogledu koji dokumentira rad.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar