Javni poziv pod nazivom “Virtualni Muzeja tehnike” uslijedio je u lipnju ove godine s ciljem stvaranja virtualne zbirke tehničkih pomagala prikupljanjem raznolikih tehničkih predmeta, maketa ili minijatura.

Gotovo pola godine kasnije stvorili su se uvjeti za formiranjem “Virtualnog Muzeja tehnike“ koji je upravo otvoren na mrežnoj adresi: http://ztk-pgz.hr/virtualni-muzej-tehnike/.

Pas (FOTO: Zlatko Šakić 2015. Viškovo)

Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije izradila je zbirku tvorevina svojih sugrađana koju želi prezentirati kao podsjetnik na jaku industrijsku baštinu koju je posjedovala Primorsko-goranska županija , a u svrhu popularizacije znanosti i tehnike.

Jedrenjak (FOTO: Dejan Popov 2017. Čavle)

U prvoj postavi predstavljene su 53 tvorevine različitih kategorija koje možete pogledati na internetskoj stranici http://ztk-pgz.hr/virtualni-muzej-tehnike/.

Avion (Danijel Frka 2017. Kraljevica)

Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije ujedno poziva sugrađane, tvrtke i institucije koje u svojim prostorima imaju tehničke tvorevine koje bi putem virtualnog muzeja ugledale svjetlo dana da omoguće prezentaciju tih stvari i uređaja koje mnogi od publike nisu imali prilike upoznati, a vrijedne su za prikazati široj populaciji.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar