Već 20 godina vjerujemo u mladost, talent i umjetnost.

Započeli smo praznih zidova i s puno entuzijazma, a kroz dva desetljeća stigli smo do punih galerija. Projekt Erste fragmenti od 2002. pruža potporu neafirmiranim likovnim umjetnicima i umjetnicama u dobi do 30 godina te studentima i studenticama akademija likovnih umjetnosti. Pokrenule su ga Erste banka i urbanokulturna platforma Urbanka, a ovaj natječaj danas je pravi vremenski portal za sve ljubitelje umjetnosti.

Ponosni smo na to što još jednom možemo otvoriti vrata u aktualna umjetnička kretanja i prikazati ono najbolje što mlada hrvatska umjetnost trenutačno nudi. Zato ćemo u sklopu natječaja Erste fragmenti 20 i ove godine otkupiti radove umjetnika u dobi do 30 godina. Prijaviti se možete ovdje do 1. lipnja 2024.

Na otvorenju izložbe u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, 8. studenoga, za najbolji ovogodišnji rad dodijelit ćemo Grand Prix i organizirati dobitniku ili dobitnici samostalnu izložbu u 2025. Također, dodijelit ćemo plakete dobitniku/dobitnici jednogodišnje stipendije i dobitniku/dobitnici Nagrade publike. Fragmentaši će predstaviti i svoje dodatne radove koji će biti ponuđeni na prodaju posjetiteljima.

Projekt Erste fragmenti već sad ima dugu povijest. Otkupili smo više od 200 radova, a iskustvo je pokazalo da znamo prepoznati talente pred kojima je sjajna budućnost. Mnogi od njih danas su afirmirani hrvatski umjetnici i umjetnice.

I zato pozivamo mlade umjetnike da se prijave na natječaj, a sve ostale da nam se pridruže na još jednim Erste fragmentima i proslavi umjetnosti u zagrebačkom MSU. Izložba je besplatna i bit će otvorena do 22. studenoga.

Promotivni članak
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar