U šibenskom klubu Azimut ovaj vikend održana je trodnevna regionalna manifestacija Longplay day, posvećen pločama/vinilima/longplejkama. Bogato osmišljeni likovni, kulturni i glazbeni program otvoren je izložbom ‘Punk’s not dead’  graffiti umjetnika Krešimira Golubića, poznatog pod imenom Leon GSK.

Ovogodišnji LP Day organizirali su Udruga Kolektiv 4B i Kulturna udruga Fotopoetika uz podršku Turističke zajednice Grada Šibenika i kluba Azimut. Kultna livada na šibenskoj rivi ispred Turističko – informativnog centra bila je poprište lijepe glazbene priče koja traje već cijelo desetljeće.

[FOTO: Zrinka Magazin]

Izložba jest otvorena na livadi, ali se radovi sada mogu pogledati u Galeriji Azimuta do 13. lipnja. Djela street art umjetnika izazvali su veliku pozornost i zanimanje posjetitelja LP-ja, baš kao i prateći katalog izložbe koji je mala umjetnost sam za sebe. U Azimutu se nalazi još jedan rad ovog umjetnika, jedan od apoSTOLOVA.

[FOTO: Urbano.hr]

Nakon otvorenja same izložbe Vinko Barić publici je predstavio prošireno izdanje knjige ‘Hrvatski punk i novi val 1976.-1987.’. Osim knjige, osnovnog štiva za svakog ljubitelja glazbe, Barić je posjetiteljima donio i svoje stripove.

[FOTO: Zrinka Magazin]

Osim fantastične likovne izložbe te promocije knjige, posjetitelji su mogli posjetiti i sajam vinila te poslušati zanimljive tribine o glazbenoj sceni, stanju u hrvatskoj glazbenoj industriji, pitanju koliko se teško baviti glazbom i glazbenim izdavaštvom u Hrvatskoj te kako doprijeti do publike u doba ekonomskih i političkih previranja. Cijeli je događaj bio popraćen odličnim glazbenim repertoarom.

[FOTO: Zrinka Magazin]

[Naslovna fotografija: Zrinka Magazin]

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar