Aula zagrebačke Gradske uprave, na Trgu Stjepana Radića 1, još je jednom postala izložbeni prostor za autore koji sudjeluju na Međunarodnom zagrebačkom salonu auto-karikature. Ovogodišnji, 14. po redu Salon otvorio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Temu “Bijes na cesti” duhovito su iscrtali karikaturisti iz 58 zemalja, a prijavljeno je čak 566 radova. Najbolji je bio hrvatski karikaturist Dragutin Dado Kovačević, kojem je pročelnik Lovrić uručio nagradu Grand Prix, piše Zagreb.hr.

FOTO: Zagreb.hr

“Ovo je još jedan dokaz da je unatoč ovim teškim vremenima, kultura u Zagrebu živa i žilava”, rekao je pročelnik Lovrić te pozvao sugrađane da posjete izložbu kako bi unatoč svemu sačuvali vedar duh i životnu radost.

Predsjednik Žirija Nenad Zuber izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim Salonom, te se našalio kako je velik broj pristiglih radova otežao posao žiriju. Kao razlog velikog odaziva iz godine u godinu, Zuber je istaknuo univerzalnost i aktualnost teme – automobila.

Zagrepčanke i Zagrepčani mogu razgledati izložbu do 7. prosinca, naravno uz pridržavanje epidemioloških preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar