Ako ste mladi umjetnik ili umjetnica, Erste fragmenti 19 vaša su prilika da zakoračite u svoju budućnost.

U natječaju koji organiziraju Erste banka i Urbanka, otkupljujemo vaše radove i dodjeljujemo jednogodišnju stipendiju. No, podržavamo vas i nakon natječaja organizacijom skupne izložbe, promocijom na našim kanalima i organizacijom dodatne samostalne izložbe za dobitnika ili dobitnicu Grand Prixa.

A neki će se od vaših radova možda „pridružiti“ mnogim radovima prošlih „fragmentaša“, koji danas krase više od 130 lokacija diljem Hrvatske, uglavnom poslovnica i ureda Erste banke.

Takva vidljivost za mlade umjetnike posebno je važna danas kad je za sliku ili rad dovoljno nekoliko ključnih riječi upućenih nekom od AI alata i kad algoritamski generirana umjetnost sve više dominira virtualnim prostorom i našom svakodnevicom.

Nas ipak zanima vaša mlada, kreativna i ljudska inteligencija jer znamo da je AI može samo oponašati, možda joj služiti kao vjerni sluga, ali ne i zamijeniti je.

Erste fragmenti su više od samo natječaja

Fragmenti su sad već duga i bogata povijest – vremenski portal kroz koji ljubitelji umjetnosti mogu zaviriti u posljednjih gotovo dva desetljeća uvijek mlade umjetničke kreativnosti i imaginacije. No, svaki novi Fragmenti su i vrata u aktualna umjetnička kretanja, prikaz najboljeg što mlada hrvatska umjetnost trenutačno nudi.

Natječaj je otvoren do 1. kolovoza, a izložba otkupljenih radova trajat će od 5. do 13. listopada u zagrebačkoj Laubi, kući za ljude i umjetnost.

Prijavite se i vjerujte u sebe – iskustvo je pokazalo da znamo prepoznati umjetnike i umjetnice pred kojima je sjajna budućnost.

Propozicije i detalje o natječaju potražite na: erstebank.hr/f19

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar