Ispred KGZ Knjižnice Marina Držića održana je promocija knjige “Blackbook Croatia” u kojoj su po prvi put objedinjeni radovi gotovo cjelokupne hrvatske graffiti scene koja objedinjuje radove najboljih hrvatskih graffiti umjetnika.

Knjigu objedinjuje radove najboljih hrvatskih graffiti umjetnika i svojevrsni je hommage ljudima koji su na početku stvaranja scene crtali, crtačima koji su trenutno aktivni da se predstave svojim radovima, ali i poticaj i ideja za razvitak individualnog stila svim budućim crtačima grafita predstavio je urednički tim Matija Vnučec, Alen Miler i Krešimir Golubić te Željka Miščin.

FOTO: Rene Karaman

Tom prilikom urednički tim izjavio je: “Nakon gotovo godinu i pol dana od početne ideje danas s ponosom možemo predstaviti knjigu s kojom smo vrlo zadovoljni jer je u njoj okupljeno preko 90% ljudi koji se bave ovim specifičnom granom umjetnosti. U knjizi se nalaze radovi 192 umjetnika ulične umjetnosti iz Hrvatske, a zanimljivo je da je svaka stranica unikatna i posebna na svoj način, od skica izvučenih samo olovkom do full color stranica obojanih markerima, vodenim bojama i drugim slikarskim tehnikama.”

Matija Vnučec, Alen Miler i Krešimir Golubić (FOTO: Rene Karaman)

Na sam dan promocije knjige, u KGZ – Knjižnici Marina Držića, otvorena je i izložba originalnih skica koje su autori sakupili kroz rad na knjizi, a budući da su izloženi u samom izlogu, u njima ćete moći uživati i izvan radnog vremena knjižnice.


Edo Maajka, Željka Miščin, Marina Mesar (OKO) i Krešimir Golubić (FOTO: Rene Karaman)

Željka Miščin, koordinatorica KGZ – Knjižnice Marina Držića izjavila je da je jak sretna da se promocija knjige održala u knjižnici Marin Držić, budući da s grafiterima surađuju već godinama, organiziraju njihove izložbe i sa znatiželjom prate i podržavaju hrvatsku graffiti scenu.

Slaven Kosanović Lunar (FOTO: Rene Karaman)

Promociji su prisustvovali mnogi zaljubljenici u graffiti umjetnost, a održana je uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

(FOTO: Rene Karaman)

“Blackbook Croatia” može se nabaviti u VBZ knjižarama, Rockmark knjižari i na graffitishop.hr od 26.1. po cijeni od 250kn.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar