PariZagreb naziv je  prve ovogodišnje izložbe fotografija Krešimir Golubića, poznatijeg na street art sceni i kao Leon GSK.

Izložba pokriva pariške i zagrebačke ulice i street art intervencije oba grada, a može se pogledati od 8. ožujka do 4. travnja u prostoru Francuske alijanse u Rijeci.

Krešimir je prilikom otvorenja izložbe održao i predavanje o povijesti graffiti i street art scene te uz prigodno druženje imao priliku upoznati i porazgovarati sa ljubiteljima street arta iz Rijeke.

Krešimir Golubić već duži niz godina prati ovu zanimljivu urbanu scenu, publicira članke i razna izdanja na tu temu te održava raznolika predavanja i radionice. Krešimir je isto tako i dio te scene jer djeluje i kao umjetnik te je i dio umjetničke urbane grupe ZID koja okuplja desetak umjetnika, fotografa, arhitekata.

Ukoliko se nađete u Rijeci i želite pogledati izložbu, svakako provjerite radno vrijeme Francuske alijanse jer se ne radi o galerijskom prostoru, već o prostorima/učionicama u kojima se održavaju razni programi.

Zahvaljujemo se Roku Moriću, Vladimiru Tomiću te portalu https://artkvart.hr/ i Sanji Prodan na ustupljenim fotografijama.

Tekst: Urbano.HR
FOTO: Roko Morić, Vladimir Tomić, Sanja Prodan (za  portal ART KVART – https://artkvart.hr/ )
Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar