Autonomni kulturni centar Attack! poziva vas na otvorenje izložbe “Prva solo”, autora graffiti umjetnika pod imenom Smoki. Otvorenje je predviđeno za 15. veljače u 20:00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11, Medika.

Izložba “Prva solo” preslika je slobodnog vremena pojedinca, kojeg počinje bilježiti različitim vizualnim tehnikama od zime 2020. Taj pojedinac, kojeg prijatelji zovu Smoki, isti je nadimak odabrao kao svoj teg kad se, pred kraj fakulteta, sjetio koncepta grafitiranja.

Smoki je tad još bio mekani writer koji je radom na platnima u toplini doma, pravdao hladnoću s kojom se nije bio spreman boriti sa silverom u ruci.

Četiri godine kasnije, Smoki je skupio dovoljno svojih radova da početkom godine potvrdno odgovori na pitanje Mane Mei-a: “Bi li možda mogao imati izložbu već u drugom mjesecu?”.

Smoki je diplomirao na FER-u 2021. godine, danas se bavi IT sigurnošću i student je specijalističkog studija informacijske sigurnosti na FER-u. No, kada bi na specku brijao kao i na graffite, zasigurno bi položio više od jednog ispita.

Tetak mu je jednom prilikom rekao da je inženjerstvo ostavilo veliki trag u stilu njegovog kreativnog izražavanja, ali Smoki ipak misli da su mu stil isključivo definirali graffiti.

Radi li se o stilu proizašlom iz graffita ili dvostrane L–transformacije kauzalnih signala x(t)μ(t) provjerite od četvrtka 15.02. u Galeriji Siva (Medika). Izložbu možete pogledati svaki dan od 15. do 21. veljače od 17:00 do 20:00 sati.

Više informacija o radovima umjetnika na :
https://www.instagram.com/kismo__/

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar