Jedan neobičan poziv na konferenciju za medije u uglednom hotelu Esplanada otkrio je, među ostalim, da su u Hrvatskoj otkrivena dva Picassova djela, koja se nalaze u vlasništvu hrvatskog državljanina. Na tom druženju će ujedno spomenuta djela biti prvi puta prikazana javnosti.

Organizatori su najavili da će na događaju, u formi panela, sudjelovati nekoliko znanstvenika, stručnjaka i istraživača koji su posljednih 20 godina provjeravali i utvrđivali autentičnost navedenih umjetnina.Vlasnik djela koji želi ostati anoniman, bit će također prisutan.

I ravnateljica Muzeja Mimara Lada Ratković Bukovčan, koja će prisustvovati tom panelu, ujedno će najaviti otvaranje izložbe ovih iznimnih djela u muzeju Mimara. Cijeli događaj bit će začinjen glazbenim program te laganim zalogajima uz selekciju hrvatskih vina.

Uzvanici će biti i predstavnici različitih veleposlanstava u RH, svjetskih muzeja, domaćih znanstvenika, institucija, domaćih i stranih poslovnih ljudi te  dijelom domaće politike i estrade. 

Eto, čekamo da vidimo koja su to Picassova djela i možda tko je tajnoviti vlasnik.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar