U Galeriji Azimut ovaj četvrtak šibenskoj publici predstavljen je amaterski fotograf Ante Šimić izložbom “Tisuću lica žene”.

Prva samostalna izložba kninskog virtuoza među amaterima

Ante Šimić prije četiri godine pokazuje prvi interes za fotografiju. Nakon početnog istraživanja i usavršavanja raznih fotografskih tehnika, koje je uzgred rečeno sam svladao koristeći isključivo razne edukativne sadržaje na internetu, fokusira se najviše na motiv žene Sudjelovao je na grupnim izložbama diljem svijeta, a radovi su mu objavljivani u više fotografskih časopisa. Svega je to dodatno motiviralo da se odluči na prvu samostalnu izložbu fotografija u galeriji Azimut.

[FOTO: Promotivna fotografija]

‘Tisuću lica žene’

Željko Krnčević komentira o fotografiji i Šimiću. Svatko tko se bavi fotografijom prolazi kroz razne faze i istražuje svoje fotografske snove. Bili to pejzaži, makro svijet ili riblje oko, sve prolazi kroz fotografski teleobjektiv. Neki se uhvate ulične fotografije ili uči portret i fotografiju tijela. Kroz svijet crno-bijele fotografije otkriva se neka nedorečena dubina. Rijetkima uspije taj iskon pronaći i dovesti ga gotovo do savršenstva..

[FOTO: Promotivna fotografija]

Nastavlja o izložbi: “U prvom redu portret kojemu treba posvetiti izuzetnu pozornost i gdje se dobra fotografija ne može napraviti bez dobre, najprije tehničke, a onda i umjetničke podloge.”

“U kombinaciji s predmetima – prozorom, velom, kišom i vodom… Onda izuzetno žensko tijelo u pokretu, uhvaćen trenutak, milisekunda. Gdje se vidi napor svakog mišića i mirnoća lica… Znalački koristeći postavke, autor nas upućuje na oči, na pogled modela, a sve ostalo zanemaruje.”

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar