Mladić, svjestan svoje okoline, izlazi iz zgrade gdje njegovi roditelji žive i gleda udesno. Snažna sila privlači njegov radoznali duh prema mjestu gdje se smeće odlaže.

“To su samo kante za smeće, što radiš tamo?“, govori mu njegov zabrinuti um. “Nema razloga da ideš tamo, to je samo smeće, zaboravi na to i kreni dalje”.

Mladić već zna da ne bi trebao slušati svoj problematični um i oprezno se kreće prema izvoru energije. Već je vidio ove kante za smeće. Sve izgledaju isto, kante pune beskorisnog smeća, samo stoje i čekaju da se napune.

Ali jedna od ovih kanti privlači njegovu pažnju. Na prvi pogled izgleda kao obična kanta za smeće. Također miriše na smeće, ali nešto je posebno u njoj i on može osjetiti da to dolazi iznutra.

Potreba da je otvori je toliko jaka da ne može odoljeti, gura poklopac i njegov um odmah eksplodira. To je kanta za smeće puna ostataka iz digitalne tiskare. Neke velike bijele naljepnice (u to vrijeme bio je zaljubljen u naljepnice), neki plastični materijali koji bi se mogli iskoristiti kao dobra podloga za neki umjetnički rad, ostaci testnog ispisa i neki čudni komad materijala. Što je ovo? Uzima ga da ga pažljivije pogleda.

Odjednom, na trenutak, svijet se prestaje vrtjeti. Nema zvukova, nema misli, samo čista egzistencija, samo on i čarobni materijal. Uzima ga i odmiče se od kanti za smeće, nesvjestan da će materijal koji drži u rukama biti njegov prolaz u drugu dimenziju.

Deset godina kasnije… izložba u Ateni.

*Jednosmjerna vizija je jedinstveni materijal, perforirani otisni samoljepljivi vinil koji se koristi za prikazivanje reklamnih slika i grafika. Ova vinilna naljepnica omogućuje vam da gledate iznutra prema van, ali ne i obrnuto. To je najpopularniji materijal za oblaganje prozora trgovina, prozora u vozilima javnog prijevoza ili vozila tvrtke. Ali ne u ovom slučaju…

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar