Nakon uspješne organizicije i pozitivnih iskustava na 1. Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije u studenom 2021. godine, i ove godine u Rijeci će se održati druga Kvarnerska kolonija autorskog stripa ilustracije, i to od ožujka do prosinca 2022.

Početak rada Kolonije je u utorak 22. ožujka 2022. godine u 19 sati otvaranjem izložbe crteža autora i autorica stripa i ilustracije koji su sudjelovali na 1. Kvarnerskoj koloniji u galeriji Studentskog kulturnog centra, Kružna 8.

Na izložbi će biti postavljene table stripa i ilustracije autora i autorica iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Opatije, Spilita i Varaždina i to:

 • MATIJA PISAČIĆ, Sesvete, Zagreb, http://www.hfs.hr/autori_detail.aspx?sif=256
 • MARKO DJEŠKA, Osijek ili Zagreb, https://markodjeska.com
 • IVAN MARUŠIĆ, Split, http://www.mojstrip.com/autori/ivan-marusic
 • IVANA GEČEK, Varaždin, https://www.artstation.com/ivana_gecek
 • STJEPAN BARTOLIĆ, Zagreb, https://zagrebcomiccon.com/uncategorized/stef-bartolic/
 • LEA KRALJ JAGER, Zagreb, http s://hr.linkedin.com/in/lea-kralj-jager-50084360

te autori i autorice iz Primorsko-goranske županije:

 • KORINA HUNJAK, Rijeka, https://korinahunjak.com
 • ANTONIO FILIPOVIĆ, student Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci
 • IVAN MIŠKOVIĆ, Rijeka, https://hr.wikipedia.org/wiki/Ivan_Mišković
 • DAMIR STEINFL, Opatija, https://damirsteinfl.blogspot.com
 • DAMIR STOJNIĆ, Rijeka, https://apuri.hr/stranica/3-stojnic-damir/

Izložba će biti otvorena od 22. do 30. 3. 2022. godine, od 17:00 do 20:00 sati (pon-sub).

Osim ovog događaja, program Kvarnerske kolonije autorskog stripa i ilustracije ponudit će nam zajednički rad autora u koloniji od 7. do 10. travnja 2022. godine u prostoru DIP-a, Wenzelova 2. Rad u prostoru – Jamsession stripa ili ilustracije na slobodnu temu. Moguće je stvarati i radove na teme Rijeke danas ili Rijeke u prošlosti i rad s publikom (studenti Akademije, srednje škole, građani) – dva dana. Zainteresirani pojedinci će moći posjetiti Koloniju u petak od 11 do 12 i od 18 do 19. i upoznati autore uživo u “mini živoj knjižnici”: svaki posjetitelj će postaviti 3 pitanja autorima.

I na kraju održat će se radova nastalih u 1. i 2 Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa u listopadu 2022. godine. Cilj izložbe i kolonije je promocija stripa, ilustracije i animiranog filma kao umjetničkih formi, poticanje i valorizacija umjetničkog stvaralaštva te oblikovanje publike kako bi potakli mogućnosti razvoja kreativnih industrija u navedenim područjima umjetničkog izražaja. Ova prva Kolonija ima svrhu promovirati hrvatske autore te povećati vidljivost umjetničkog stvaralaštva hrvatskih autora.

Umjetnički voditelj Kolonije je Damir Steinfl, autor stripova, koji već više od 10 godina vodi radionicu stripa za djecu u DIP-u i u Opatiji, pod nazivom Kreativna radionica stripa i ilustracije “Stvori novi kadar!”. Organizator je u Društvo za istraživanje i potporu, koje podržava stvaralaštvo i kulturnu produkciju autora prepoznatljivih crtačkih rukopisa.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar