Prema novim epidemiološkim mjerama uvedenim od strane Stožera Primorsko-goranske županije i Nacionalnog Stožera, riječka Galerija Kortil, u kojoj je u tijeku izložba velikog Lovre Artukovića, ostaje i dalje ostaje otvorena i sigurna za posjete.

Nakon 20 godina Artuković ponovno izlaže u Rijeci, pa bi bilo šteta da novonastala situacija pokvari njegov povratak, stoga će organizatori, prema prvobitnom planu, izložbu Usporavanje ostaviti otvorenom sve do 24. travnja.

Omiljeni slikar i kritike i kolekcionara već godinama živi u Berlinu. Hiperprodukcija je Artukoviću stran pojam, rijetko izlaže, a slike nastaju kroz dulje razdoblje. Primarni način izražavanja ovog umjetnika je figurativno slikarstvo. Pri stvaranju svojih radova koristi tradicionalnu tehniku ulja na platnu velikog formata. I ova izložba se u tome ne razlikuje, no ima i novih elemenata vezanih uz umjetnikova likovna istraživanja.

Izložba Usporavanje predstavlja 25 radova nastalih u razdoblju od 2015. do 2020. godine i podijeljena je u četiri sekcije: Zlatne folije i odrazi, Melankolija noćnih svjetla, Posjet ateljeu i Izlet. Organizatori izložbe su Umjetnički paviljon u Zagrebu i Umjetnička galerija Dubrovnik.

Galerija Kortil otvorena je radnim danom od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Ulaznice po redovnoj cijeni od 20 kuna, te za umirovljenike i studente 10 kuna mogu se kupiti online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te u Galeriji Kortil. Djeca do 14 godina imaju besplatni ulaz. Za organizirana grupna vodstva potrebno je najaviti se na jolanda@hkd-rijeka.hr ili 099 239 1404.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar