Na vlažnim, mračnim i opasnim ulicama futurističkog Los Angelesa, usamljeni diler droge pokušava sakupiti dovoljno kredita za kartu do nedostižnih Off World Islandsa, utopijskog raja u kojem se nada ostvarenju novog početka, daleko od kriminala. U utrci s vremenom, diler je prisiljen poduzimati očajničke mjere, a njegova će odlučnost biti stavljena na kušnju kad mu se putevi spoje s pokvarenim policajcem koji ima drugačije planove.

Radnja je to kratkog znanstveno-fantastičnog filma Slice of Life, multimedijalnog projekta iza kojeg stoji kreativni tim na čelu s Lukom Hrgovićem i Dinom Juliusom. Ono što čini ovaj film posebnim jest činjenica da je nastao bez kompjutorski generiranih efekata, odnosno na način na koji su se snimali kultni SF filmovi poput Blade Runnera (1982.), Osmog putnika (1979.) i originalne trilogije Ratova Zvijezda (1977., 1980., 1983.), piše na stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra.

Izložba “Slice of Life” spomenutog autorskog dvojca u zagrebačkoj Laubi prikazat će proces stvaranja filma, a postav čine ručno izrađeni scenografski rekviziti kao što su makete, minijature i svjetleće slike Stipana Tadića.

“Slice of Life” premijerno je prikazan u Japanu i Los Angelesu, a u međuvremenu se izborio za prestižne nominacije i nagrade, poput nagrade za najbolji kratkometražni film na FANTA ELX, nagrade za najbolji SF na Međunarodnom filmskom festivalu LA Shorts, nagrade Georges Méliès za najbolje specijalne efekte, Méliès d’argent nagradu za najbolji Europski kratkometražni fantastični film te domaću nagradu SFERA, u kategoriji za posebno ostvarenje.

Ova izložba se može posjetiti u Laubi od 13. veljače do 11. ožujka 2021. godine i jedinstvena je prilika za posjetitelje da vide sve ‘preživjele’ rekvizite, zavire u svijet iza kulisa snimanja filma i upoznaju tim koji stoji iza projekta. Više detalja o izložbi na službenoj stranici Laube.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar