U Šibeniku je u utorak, 6. srpnja 2021. u 11 sati u prizemlju Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić” otvorena izložba mozaika od keramičkih pločica s motivima sjeverne Dalmacije

Iako je korona kriza odgađala izložbu nekoliko puta, ona je napokon ugledala svjetlo dana, a samouki slikar i dugogodišnji portretist dugo se za nju pripremao i izabrao je svoje najbolje radove.

Rođen u Opatiji, a stvaralački odrastao u Vodicama i Šibeniku, Jadran Zelenčić je dio radova stvarao mjesecima, a neki su nastali puno brže, u skladu s inspiracijom i trenutkom.

“Ovaj put sam izabrao deset slika. S prepoznatjivim motivom Zadra i obližnjih otoka u tehnici mozaik od keramičkih pločica su priozori koje gledam svaki dan. Prizori tipični za Dalmaciju”, rekao je Zelenčić u najavi izložbe.

Izložba će biti otvorena sve do 27. srpnja 2021., a svečanog otvorenja nije bilo radi poštivanja epidemioloških mjera koje će biti na snazi i za posjetitelje.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar