Od 21. do 31. svibnja u zagrebačkoj Laubi održat će se izložba poznatog hrvatskog fotografa Stanka Abadžića pod nazivom “Aktovi”. Otvorenje će biti u petak, 21. svibnja u 20 sati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Afimirani vukovarski fotograf će tako i ove godine sa svojom izložbom gostovati u Laubi – kući za ljude i umjetnost, a središnja je tema njegovih radova žena uhvaćena fotoaparatom u svakodnevnim situacijama.

“Stanko Abadžić ne traži inspiraciju u profesionalnim modelima, već u običnoj, putenoj ženi. Igrom svjetla i sjene te ekspresijom tijela kao umjetničkog medija, Abadžić oznažuje i destigmatizira ženski lik. Pažljivim odabirom kompozicije i kadra, prirodnim osvjetljenjem te intimnom atmosferom razotkriva nam skriveni svijet ljepšeg spola”, stoji u najavi izložne na stranicama Laube.

(FOTO: Lauba.hr)
O AUTORU:

Stanko Abadžić rodio se 1952. godine u Vukovaru. Deset godina radio je kao dopisnik Vjesnika. Iz tog vremena poznate su njegove reportaže iz Tunisa, Malte, Turske i drugih zemalja. Od 1991. godine boravio je uglavnom u inozemstvu: nakon četiri godine u Njemačkoj, proveo je sedam godina u Pragu, koji je imao golem utjecaj na njegov umjetnički izričaj. U Češkoj je također imao brojne skupne i samostalne izložbe te najveću retrospektivnu izložbu u Pragu u Komornoj galeriji Dom Josefa Sudka kada je tiskana i njegova prva monografija U ogledalu života. Godine 2002. vratio se hrvatskoj fotografskoj sceni velikom izložbom u Muzeju Mimara gdje je izlagao svoj najpoznatiji praški ciklus In absentia. Samostalno je izlagao u brojnim europskim zemljama ( Češka, Hrvatska, Njemačka, Portugal, Švicarska, Španjolska itd.), Argentini, Japanu i Americi. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Trenutno živi i radi u Zagrebu.

INFORMACIJE O IZLOŽBI:

Stanko Abadžić: “Aktovi”
Lauba, Prilaz baruna Filipovića 23a, Zagreb
CIJENA ULAZNICA:
Odrasli: 25 kuna
Umirovljenici: 5 kuna / Studenti: 10 kuna
Djeca (0 – 6 godina): besplatno
Mladi (7 – 18 godina): 10 kuna
Kvartovska ulaznica (za naselje Črnomerec*): 10 kuna
Članovi: besplatno
*uz predočenje važećeg dokumenta

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar