Art Zagreb će održati svoje četvrto izdanje od 15. do 18. rujna u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla i tijekom trajanja ponudit će priliku da na jednom mjestu vidite najbolje umjetnine na hrvatskom tržištu.

Za ovaj središnji događaj hrvatskog tržišta umjetnina, odnosno za izlagački prostor na njemu, galerije i umjetnici mogu se prijaviti do 1. kolovoza putem linka http://bit.ly/2TGZZke.

Festival je, kako pišu organizatori na svojim stranicama, zamišljen kao mjesto trgovine i susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, povjesničara umjetnosti, kustosa i ljubitelja umjetnosti u najširem smislu. Uz sajam, organiziraju se izložbe, paneli, predavanja, filmske projekcije i nastupi glazbenika.

Kao i prošlih godina, prizemlje Hale V ugostit će prodajne štandove, dok će kat biti rezerviran za održavanje niza izložbi, među kojima se nastavlja uspješna suradnja s ALU Zagreb koja ponovno organizira studentske izložbe, proširujući suradnju na sve hrvatske likovne akademije: Zagreb, Osijek, Rijeka i Split, te akademije iz inozemstva.

Ove godine po prvi je puta ostvarena suradnja s Društvom povjesničara umjetnosti Hrvatske koje u sklopu Art Zagreb 2021 priprema izložbe suvremene hrvatske umjetnosti i stručne okrugle stolove o novim zbivanjima na svjetskoj i hrvatskoj umjetničkoj sceni.

Povjesničarke umjetnosti koje sudjeluju u programu: Hana Katanić s panelom o kripto umjetnosti, Katarina Podobnik s izložbom Početak: (de)konstrukcija, Katerina Jovanović i Ana Žarković organiziraju izložbu Homo Faber, te Ana Bedenko, Jozefina Ćurković i Tea Kantoci s izložbom Survival Kit.

Jedna od ovogodišnjih izložbi bit će i 18+, Marka Šošića, docenta na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koji će izložiti 15–ak slika na svojoj prvoj samostalnoj izložbi u Zagrebu. Na izložbi će se predstaviti ulja na platnu koja je autor slikao od početka izolacije, prije godinu i pol dana, tako su nastali vrlo intimni prikazi ljudi i još intimnijih trenutaka naših najdubljih samoća, odsutnosti, čeznuća; naizgled ogrnutih u erotičnost i njenu vizualnu egzibiciju.

Umjetnička organizacija Yelo na Art Zagrebu lansirat će projekt Art Bubble / Art & Money. Zamišljene kao pop–up izložbe na frekventnim mjestima koja privlače publiku i kupce, same koncepte izložbi ponudit će kustosi, dok će vizualni umjetnici i autori odabrati koncepte koji će biti i realizirani do kraja godine. Ova zamjena uloga gdje koncepte nude kustosi, a biraju autori, srž je projekta Art Bubble.

ArtZagreb #ArtZagreb2021

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar