Organizatori Tabor film festivala u suradnji s njihovim domaćinima i partnerima Muzejima Hrvatskog zagorja pripremili su bogat jednodnevni program kao uvod u još bogatiji festivalski vikend (10. – 12. srpnja 2020.), kada će se na taborskome brdu održati 18. izdanje Tabor Film Festivala.

Šarolik i besplatan jednodnevni kulturni program u dvorcu Veliki Tabor održat će se u subotu, 4. srpnja 2020. Središnji događaj Čajanke otvorenje je izložbe Things And Wonders (Stvari i čudesa) grčke umjetnice s bečkom adresom Anne Vasof. Posebnost otvorenja bit će performans Unmanned Tea Party (Bespilotna čajanka) kojim će autorica posjetitelje upoznati sa svojim radom i uvesti u samu izložbu. Izložba ostaje otvorena do 12. srpnja 2020. i moći će se pogledati i u sklopu Tabor Film Festivala.

(FOTO: Anna Vasof)

Uz izložbu i performans te neizostavne filmske projekcije, na programu će biti i dvije lutkarske predstave koje će izvesti Srednjovjekovna putujuća lutkarska družina Loculatori, te atraktivna video mapping projekcija na zidovima dvorca.

Za sam kraj događanja događanje se seli u Grešnu goricu, gdje će posjetitelje dočekati koncert sastava Mokri Nenad. Ulaz na sve programe je besplatan.

O IZLOŽBI:
THINGS AND WONDERS / STVARI I ČUDESA
„Stvari i čudesa“ je apsurdni video-teatar u kojem zaboravljamo gledati. Petlje u ovom teatru nisu ponavljanja. One su način nošenja s društvenim paradoksima. One nam dozvoljavaju da svijet vidimo iz jedne drugačije perspektive.

O autorici:
Anna Vasof je arhitektica i medijska umjetnica. Rođena je 1985. godine. Studirala je arhitekturu na Sveučilištu u Tesaliji (2010.) u Grčkoj, a transmedijsku umjetnost (2014.) na Sveučilištu za primijenjenu umjetnost u Beču. Od 2004. godine njezini video-radovi i kratki filmovi prikazani su na više festivala, uz nagrade i priznanja. Trenutačno piše postdiplomski rad na temu tehnika u animaciji koje razvija, a u isto vrijeme radi na projektiranju i razvoju inovativnih mehanizama za produkciju važnih i igranih videa, radnji i instalacija.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar