Aktivizmom naoružan, a porukama usredotočen, zagrebačko-berlinski ulični umjetnik postavio je svoju prvu samostalnu izložbu u Galeriji Siva u Medici.

Predstavio se kroz dvadesetak odabranih  radova u tehnici stencila (šablone) na platnu, uz kombinacije instalacija poput semfora, koje su bile odlično uklopljene u prostor i doprinijele su feelingu da smo stvarno negdje na ulici.

Foto: Urbano.HR / K.G.

Zapravo je ulica ona istinska, prava galerija ovog izrazito zanimljivog umjetnika koji njeguje u sebi duh aktivizma i umjetničke osviještenosti što nam se čini danas puno rjeđim momentom na urbanoj sceni.  Na ulici stoga treba potražiti njegove radove jer se onda i može u potpunosti doživjeti ali i razumjeti umjetnikov izraz i potrebu stvaranja na SLOBODI!

Foto: Urbano.HR / K.G.

SLOBODA je i naziv ove izložbe i tu moramo kritizirati Galeriju koji ima odlične postave i koja otvara potpuno novi svijet manje poznatih domaćih i stranih umjetnika koji posjećuju Zagreb , no ne daje im slobodu da izložbe potraju duže u tjedan dana.

Foto: Urbano.HR / K.G.

Za sve vas koji niste stigli pogledati Pecadorove radove, bojim se da ćete morati  pričekati na njegovu novu izložbu jer dok je autor ovih redaka poskidao fotke na kompjuter i napisao par riječi – izložba je, nažalost, već završila.

Zapravo, u pripremi je razgovor sa umjetnikom na You Tube kanalu Galerija Siva – Artist talk, pa je naša sugestija da kroz koji dan provjerite kako je to izgledalo na izložbi…

Foto i text: Urbano.HR / K.G.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar