Autonomni kulturni centar organizira izložbu “VK (vaterpolski klub)” Brune Butorca čije je otvaranje predviđeno za četvrtak 25. ožujka 2021. od 20 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika).

“VK (vaterpolski klub) nastaje intervencijom čovjeka koji se u slobodno vrijeme zabavlja kolažima. Rad se gradi spontano, kombinacijom međuodnosa svijetla i sjena i njihovom repeticijom. Kroz igru, radovi predstavljaju sposobnost kolaž-tehnike koja od pronađenih fotografija gradi nove kompozicije. Spajajući djelove raznih crno-bijelih fotografija slažu se fragmenti novih priča. (Bez filozofiranja ovo je pravi dječji eksperiment.)”, stoji u opisu izložbe.

Osim izloženih radova, biti će predstavljen i fanzin koji zaokružuje cijelu eksperimentalnu igru. Fanzin će biti na principu donacija, a sve prikupljene donacije ići će “dragim ljudima u beogradskoj Matrijaršiji (autonomni kulturni centar koji okuplja nekoliko umjetničkih grupa op.nov.), sitotiskarskoj meki i medini čiji je prostor stradao u požaru.

Matrijaršija – https://www.facebook.com/matrijarsija

Izložba će biti otvorena do 31. ožujka, svaki dan, osim nedjelje od 17 – 20 sati, a sukladno odlukama Stožera posjetitelji se moraju pridržavati propisanih mjera, stoga je ulaz u galeriju ograničen na 10 ljudi uz obavezno nošenje maski.

O AUTORU:

Bruno Butorac (1997.). Audiofil i filmofil. Rođen u Rijeci, odrastao u bakarskom zaljevu, sada već naturalizirani Fiuman. Urednik je fanzina (Nula negativ, Drumzin)i tekstova o istraživanju fanzinske građe fanzina “Revizor“ naziva (Rijeka fanzina) za Fondaciju za nauk i umjetnost „Revizor“ iz Bihaća. Čovjek za kormilom Zin zin knjižnice fanzina u Rijeci. U svoje slobodno vrijeme vozi bicikl, kuha u “Food not bombs” kolektivu, presnimava kazete, bavim se umjetnošću, kombinira i eksperimentira s fotografijom, tiskom, kolažem, dizajnom. Neki od prijašnjih radova su bili izloženi na zajedničkim izložbama (Kaos festival of contemporary collage Kranj 2018., Izložba fanzina, Galerija SKC Rijeka 2018., Tko radi scenu? (Zagreb, Split, Pula), Neizvjesna izložba, Kortil 2020.).

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar