Obzirom na činjenicu da ga zimi imaju u izobilju, Finci se znaju sjajno zabavljati na snijegu. Bijeli je pokrivač ujedno i odlična podloga za neobična umjetnička izražavanja, što je pokazao jedan lokalni stanovnik i umjetnik amater.

Janne Pyykko je u blizini Helsinkija, uz pomoć 11 volontera, stvorio nevjerojatni pejzažni crtež koji je napravljen od tisuća koraka. On je svom računalu dizajnirao složene geometrijske uzorke koji su kasnije krasili snježno područje iznad lokalnog igrališta za golf, a prethodno je nacrt podijelio sa svojim volonterima.

FOTO: Janne Pyykko

Inače, središnji uzorak okružen je šest divovskih pahuljica, a cijeli je crtež u promjeru dugačak 160 metara i potrebna su bila puna dva dana da ga Pyykko i volonteri ‘nacrtaju’. Finske novine Helsingin Sanomat čak su izvijestile da je to možda najveća umjetnost na snijegu ikad napravljena u toj zemlji.

FOTO: Janne Pyykko

Pykko je novinarima izjavio da je to “bio i društveni izazov i vizualni izazov, s obzirom na količinu mjerenja i planiranja potrebnih za izvođenje tako veličanstvenog rad”. Element onoga što je nazvao “društvenim izazovom” bilo je koordiniranje volontera da hodaju držeći se točnih specifikacija koje je prethodno zacrtao na svom računalu.

Ovo će umjetničko djelo, nažalost, potrajati samo dok sljedeći snijeg ili jaki vjetrovi ne izbrišu otiske stopala, ali na sreću onih koji tome nisu svjedočili uživo, brojne spektakularne fotografije dronova zabilježile su veličanstvenost ovog djela iz zraka.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar