Model “Flore” je prekrasna drvena kućica od 6 metara koju je dizajnirao i napravio francuski graditeljski duet pod nazivom “La Maison Qui Chemine”, ili u prijevodu ‘kuća koja putuje’. Iza toga imena kriju se arhitektica i dizajnerica Pauline te stolar Romain.

Njihovih je ruku djelo ova sićušna kuća koja ima jedinstvenu krovnu liniju i prekrasne okrugle prozore (kao u dvorcima iz bajki op.a.), dok joj je vanjski dio obložen termički obrađenom topolom premazanom s tri sloja ulja za drvo.

(FOTO: Flore by La Maison Qui Chemine)

Kućica ima dvostruko ostakljene prozore koji se mogu otvarati s nagibom ili okretima te dva ulaza: poluosvijetljena vrata koja vode u kuhinju te vrtna vrata koja dnevnom borovku daju potpuno osvijetljenje.

(FOTO: Flore by La Maison Qui Chemine)

Dnevna soba ima dva okrugla prozora. Veći prozor nalazi se iznad prostora za kauč, a manji u potkrovlju iznad dnevnog boravka kojeg grije peć na drva ugrađena u stubište. Kuhinjski pult u obliku slova “L” razdvaja prostor između kuhinje i dnevnog boravka.

(FOTO: Flore by La Maison Qui Chemine)

U kuhinji se nalaze okrugli sudoper od nehrđajućeg čelika, plinska ploča s dva plamenika, plinska pećnica, hladnjak ispod šanka te stalak za boce. Na širem dijelu pulta kod vrtnih vrata mjesto je za dvije stolice i to je prostor za objed.

(FOTO: Flore by La Maison Qui Chemine)

Dvostruko zasvođeni strop iznad potkrovlja spavaće sobe pruža dodatni prostor za odlaganje stvari, dok istovremeno stvara jedinstveni dizajn u domu. U prizemlju točno ispod spavaće sobe nalazi se kupaonica s tušem veličine 80×80 cm, umivaonikom od staklene posude i WC.

Dakle, ova mala kuća putujuća ima sve što vam treba, a lako se može zakačiti na trakor, kombi, kamion ili čak veći automobili i prevesti do lokacije na kojoj želite biti. A kada vam dosadi, bez problema i muke možete otići bilo gdje drugdje.

FOTO: Flore by La Maison Qui Chemine:

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar