Od 43 prijavljena prijedloga za umjetničku intervenciju na južnom platou MSU-a, izabran je rad Promatrač Marine Brletić i Srđana Laterze.

Stručno povjerenstvo kojeg čine Zdenka Badovinac, kustosica i ravnateljica MSU-a, Renata Filčić, kustosica i voditeljica projekta Točka sastajanja, Radmila Iva Janković, viša kustosica, Mirta Pavić, viša restauratorica i voditeljica Odjela zaštite i restauracije građe, te Lana Dolenec, članica Prijatelja MSU-a odabralo je rad koji će biti postavljen na platou ispred muzeja.

[FOTO: MSU]

Riječ je o nenametljivom, ali konceptualno vrlo promišljenom rješenju. Kao što i projekt “Točka sastajanja” nastoji osvijestiti publika o vrijednosti i potencijalu Novog Zagreba te punktirati umjetnost u javnom prostoru, tako ovaj rad punktira tzv. Kupača Ivana Kožarića u neposrednoj blizini MSU-a i u MSU-u. Tako instalacija postaje nova točka sastajanja: spaja MSU, njegov plato, njegov fundus i prostore u okolici.

[FOTO: @tocka_sastajanja]

Ovaj “dalekozor”, kazuju autori, trebao bi biti “unutarnje oči” promatrača koji otkriva umjetnost u Muzeju, ali i u njegovoj okolini.

[FOTO: MSU]

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!

Ostavi komentar