Bilo je samo pitanje kada će se slavna IKEA uključiti u tržište malih mobilnih domova i baš se to dogodilo s najnovijim projektom iz radionice globalno prepoznatljivo i sveprisutnog švedskog brenda.

(FOTO: Josiah and Steph Photography)

Kroz IKEA-in prepoznatljivi funkcionalni dizajn i uređenje malih prostora, skandinavski su se stručnjaci sada uključili u tržišnu utrku svojom novom ekološkom ponudom u kojoj je puno tzv. “zelenih” značajki, a pritom se ponajviše misli na reciklirane materijale.

(FOTO: Screenshot promo video)

Švedski gigant udružio se s tvrtkom Escape i Vox Creative na projektu IKEA Tiny Home, gdje je svoju stručnost u dizajniranju namještaja i svega ostaloga za male prostore primijenio na samo 17 kvadratnih metara.

(FOTO: Josiah and Steph Photography)

Tvrtka Escape, poznata po proizvodnji “kuća” na kotačima (eng. recreational vehicle) za potrebe projekta sagradila je prikolicu koja je prilagođena vizija njihovog postojećeg modela Vista Boho XL, sa zavarenim solarnim pločama na krovu, WC-om za kompostiranje te grijanom vodom na zahtjev koju napaja sama prikolica.

(FOTO: Josiah and Steph Photography)

“Bio je to prirodan spoj. Već puno IKEA-inih proizvoda koristimo u našim raznim mobilnim kućama širom zemlje jer odražavaju obnovljive i reciklirane materijale koje ugrađujemo u stvarne strukture”, objasnio je Dan Dobrowolski, osnivač tvrtke Escape koja je gradnju prikolice dovršila za manje od 60 dana.

(FOTO: Josiah and Steph Photography)

IKEA-in vodeća dizajnerica interijera Abbey Stark dizajnirala je unutrašnjost prostora kao izložbeni dom švedskog proizvođača namještaja, koristeći održive, višenamjenske proizvode koji štede prostor i energiju.

(FOTO: Josiah and Steph Photography)

Unutrašnjost ovog mobilnog doma od 17 kvadrata je u neutralnim tonovima, obložena bijelo “opranim” održivo uzgojenim borovim pločama. Kuhinjski ormari izrađeni su od recikliranih vrhova boca, kao i ugrađena spremišta i namještaj. Postoje čak i sklopiva radna površina i sklopivi stol koji funkcioniraju kao radni prostor.

(FOTO: Josiah and Steph Photography)

Sve što trebate znati o projektu IKEA Tiny Home ožete saznati u ovom videu:

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar