Imate dijete koje obožava crtati? Ili se na sličan način voli kreativno izražavati? I još k tome je učenik ili učenica od prvog do četvrtog razreda osnovne škole? Onda je ovo prava stvar za njih i vas.

Hrvatsko dizajnersko društvo, u okviru programa “Dizajnerska početnica”, organizira besplatnu radionicu za djecu nižih razreda osnovne škole (od 1. – 4. razreda) pod nazivom “Napravi svoju slikovnicu”.

Datum održavanja radionice: 17. travnja 2021.
Mjesto održavanja radionice: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.
Predviđeno trajanje radionice: 2 1/2 h, (od 10.30 – 13.00).
Rok za prijave na radionicu: petak 16. travnja 2021. do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Pod budnim okom voditeljica radionice Lade Kušec Deči, Nike Buterin i Leone Miškov zainteresirana i kreativna djeca (ponavljamo, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole) moći će izraditi vlastitu slikovnicu kakva nigdje ne postoji.

Osnovu priče napisala je spisateljica za djecu Ksenija Kušec, a polaznici radionice će sami birati likove, smjer u kojem ide radnja, pa čak i završetak priče… I sam tekst bi imao ‘rupe’ koje bi djeca popunjavala svojim odgovorima, a svoj bi tekst i sami ilustrirali te bi na kraju dobili vlastitu slikovnicu koju su napravili u suradnji s pravom spisateljicom.

Cilj radionice je omogućiti djeci da se kreativno izraze i sami biraju što će se u priči i dogoditi, a isto tako kako će slikovnica izgledati. Ovim bi putem razvijali vještine crtanja, maštu, te osnove pisanja.

I sad najvažnije informacije. Radionica je besplatna, a održat će se u subotu, 17. travnja 2021. godine s početkom u 10.30 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, Boškovićeva 18, Zagreb. Rok za prijave je petak 16. travnja 2021. do 15 sati na mail: dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Namijenjena je isključivo učenicima i učenicama od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a njihovi roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

O voditeljicama:

Lada Kušec Deči i Nika Buterin su studentice dizajna: Lada na Studiju dizajna, Nika na Grafičkom fakultetu, a treća voditeljica, Leona Miškov, studentica je sociologije. Vole rad s djecom te ih žele potaknuti u razvijanju kreativnog razmišljanja jer smatraju da se u školama dječji um zatvara i ne potiče na kreativno razmišljanje. Također im žele pružiti priliku da naprave svoju jedinstvenu slikovnicu.

* Sudjelovanje na radionici moguće je uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Organizatori će omogućiti djeci zaštitne maske, dezinfekcijska sredstva za ruke i mjerenje temperature prije početka radionice. Roditelje pozivaju da prije dolaska na radionicu izmjere temperaturu djetetu kod kuće, te ih o eventualnim simptomima obavezno obavijeste i da ne dovode dijete na radionicu.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar