Nastavljajući svoje istraživanje i reinterperetaciju stolnog tenisa kao igre, francuski arhitektonski i dizajnerski studio Exercice udružio se snage s proizvođačem zabavne, originalne i nekonvencionalne opreme za slobodno vrijeme NEDJ kako bi javnosti predstavili ‘ping-pang’, kolekciju alternativnih stolova koje igri daju još više zabave i strategijskog promišljanja.

Prva serija takve opreme za novu verziju “Ping-Pong 2.0” sadrži četiri stola službenih naziva “rebond”, “golf”, “trio” i “tournante”, a sve sa obnovljenim, šarenim izgledom te različitim formalnim specifičnostima koje traže od igrače da razmisle o novom načinu igranja stolnog tenisa.

Stol “rebond” (FOTO: NEDJ)

Prvi stol iz kolekcije Exercicea i NEDJ-a je tzv. “rebond” izrazito futurističkog izgleda. Ima vrlo široke i plitke proporcije, što ga čini tehničkim stolom koji pogoduje kratkoj igri i niskim udarcima. Ipak, da biste osvojili poen, morate predvidjeti gdje će loptica odskočiti te pažljivo odmjeriti udarac kako biste protivnika doveli u poteškoće.

Stol “golf” (FOTO: NEDJ)

Drugi stol iz serije pod nazivom “golf” ima neobičnu, zakrivljenu površinu, a oblik mu se sužava u središnjem dijelu kako bi se spriječile kratke lopte, te time potaknula dugotrajna izmjena. Dvije rupe sa svake strane stola također omogućavaju dovršetak poena jer se ubacivanje loptice u rupu može smatrati pobjedničkim bodom.

Stol “trio” (FOTO: NEDJ)

Verziju stola “trio” bolje da ne komentiramo, ali ćemo ipak objasniti kako su to zamislili u francuskom studiju Exercice. Koncepcijski se ovaj stol suprotstavlja tradicionalnom načinu igranja stolnog tenisa (između dva igrača na suprotnim stranama), promovirajući igru s tri igrača, svaki na svom dijelu stola. Za pobjedu u ovakvom tipu ‘troboja’ morate biti lukavi, spremni na suradnju i imati dobru strategiju.

Stol “tournant” (FOTO: NEDJ)

Zadnja, ali nikako manje važna verzija stola za ping-pong je “tournant” kod kojeg je površina okruglog oblika. Ovo je poznata varijanta ping-ponga s nekoliko igrača koji se kreću oko stola, a cilj je vratiti lopticu prije trčanja na drugu stranu kako igrač ne bi bio eliminiran. Svi su kutovi stola zaobljeni da bi se igračima omogućilo nesmetano i sigurno kretanje.

Sve verzije ovih drvenih stolova proizveli su strastvenih stolara, lako se montiraju i rastavljaju zahvaljujući razrađenom sustavu za koji nije potreban nikakav alat. Dizajnirani od izdržljivih materijala u prikladnim omjerima, najlakši stol ima 30 kg, dok najteži ne prelazi 45 kg.

Jednostavni za sklapanje i rasklapanje, vrlo lagani drveni stolovi (FOTO: NEDJ)

I na kraju, pitanje svih pitanja – biste li uopće razmislili o kupnji jednog od ovih stolova za ping-pong? I sviđa li vam se ova reinterperetaciju stolnog tenisa kao igre?

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar