U sklopu drugog izdanja umjetničkog projekta “Okolo”, koji je počeo 17. kolovoza, još samo ovaj vikend moguće je pogledati umjetničke instalacije i urbane intervencije koje su uljepšale preko 25 lokacija diljem Zagreba.

Naime, s prvim danom rujna ovaj će projekt završiti, pa će ‘nestati’ i brojne jedinstvene umjetničke instalacije koje su niknule tijekom kolovoza u kutevima Gornjeg grada ili krošnjama zagrebačkih parkova.

Stoga je posljednji vikend kolovoza idealna prilika za šetnju u potrazi za novim urbanim intervencijama koja počinje u Tomićevoj ulici sa skulpturom od svile “Blossoms“ Ide Blažičko, nastavlja se kod stepenica koje vode do Uspinjače i prolaznike uz pomoć instalacije “Pop It“ Pavla Kuharića oslobađa stresa.

Ida Blažičko – Tomićeva ulica

U Vitezovićevoj ulici na Gornjem gradu mogu se susresti keramičke minijature “Susjedi“ Maše Barišić, na igralištu iznad Dubravkinog puta podni mural Borisa Bare, dok će interaktivna intervencija Botanike zazeleniti Glavni željeznički kolodvor i potaknuti gledatelje na akciju.

Za petak, subotu i nedjelju navečer najavljene su landscape svjetlosne instalacije španjolskog majstora Javiera Riere koji će na poseban način osvijetliti krošnje parka Ribnjak.

Javier Riera – park Ribnjak

Projekt “Okolo” posvećen je umjetničkom istraživanju Zagreba, osmišljen da malim intervencijama u samo tkivo grada oživi i osvježi odabrane javne prostore i stvori spontano mjesto susreta umjetnosti, grada i prolaznika.

Pokrenut je prošle godine u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a crveni tepih do Gornjeg grada, kumica na stepenicama Dolca, živopisni likovi u igri s urbanim elementima i biljke koje sviraju na dodir samo su neke od zanimljivih intervencija kojima je Okolo’ već obogatio zagrebačke ulice.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar