Gradska vreva sve je manje privlačna mladim parovima, a užurbani ritam života uzima i fizički i psihički danak. Mirna prirodna utočišta, daleko od zvukova automobila, te buđenje uz cvrkut ptica nešto je što bi svaki doktor preporučio protiv nagomilanog stresa.

Sukladno tome prilagođavaju se i ‘proizvođači’ takvih mjesta koji nastoje spojiti prirodni okoliš s potrebama modernog življenja, a rezultat toga je i “Yoki Treehouse”, potpuno opremljeno privatno utočište za parove koje nudi luksuznu kućicu za drvetu i zasebno kupalište povezano 20-metarskim visećim mostom!

(FOTO: Instragram @artistree_treehouse)

Samo ime “Yoki” dolazi od domorodačke riječ za “kišu” i poput svojeg imena, “Yoki Treehouse” je posvećena dragocjenoj kiši koja hrani izvore i vodocrpilišta u regiji.

(FOTO: Instragram @artistree_treehouse)

Tema vode ogleda se kroz mjesto na kojem je smještena kućica na drvetu (iznad potoka), zatim njezin minimalistički dizajn, ali i kroz luksuzno kupalište.

(FOTO: Instragram @artistree_treehouse)

Stambeni prostor od kojeg zastaje dah i u kojem se koriste isključivo (lokalni) održivi materijali poput brijesta, čempresa i smreke podignut je na 25 metara iznad potoka i smješten između dva stara, ćelava čempresa.

(FOTO: Instragram @artistree_treehouse)

Preko visećeg mosta, na rubu platforme nalazi se kupalište s prozorima od poda do stropa, savršeno za promatranje ptica ili zvijezda iz udobnosti kade, što ovo mjesto doista čini iznimnim te idealnim za bijeg vikendom ili na duži boravak osoba koje rade na emocionalnom oporavku.

FOTO: Instragram @artistree_treehouse

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar