Kod realizacije inovativnih projekata koji pomiču granice (arhitekture i dizajna) bitna je inspiracija i vizija.

U ovom slučaju vizionar je kineski poduzetnik, a njegova inspiriranost tradicionalnim plutajućim splavovima koje su lokalni ribari koristili za dugotrajno zadržavanje na vodi, dovela je do izgradnje plutajućem otoka bez poveznica s kopnom i daleko od ostatka svijeta.

(FOTO: @Xia Zhi)

I na takvom čarobnom plutajućem mjestu niknuo je privatni hotel “Hi Sea” smješten na obali otoka Dongshan u kineskoj provinciji Fujian koji najbolje oslikava prekrasnu vezu između arhitekture i prirode u trenutku kada stupite na hotelsku “palubu”.

(FOTO: @Xia Zhi)

Na početku izgradnje otoka, uzimajući u obzir prirodne čimbenike kao što su oceanske struje i monsuni, arhitekti su točno izračunali uzgon na temelju tehnologije gradnje starih ribarskih splavi i rezerviranih viškova nosivosti kako bi osigurali da su temelji zgrade čvrsti i da čak mogu izdržati uragane.

(FOTO: @Xia Zhi)

Jednostavan i jezgrovit hotelski dizajn kombinira pozornost prema estetici i sigurnosti. Materijali koji su se koristili prošli su kroz rigorozni proces odabira kako bi se osiguralo da je konstrukcija čvrsta i otporna na sve vremenske uvjete. Priključni kablovi s morskog dna rješavaju problem napajanja strujom.

(FOTO: @Xia Zhi)

Prostor od ukupno 500 kvadratnih metara opremljen je s dnevnim boravkom, 3 sobe za goste i kuhinjom. Pogled iz svake sobe je različit, a dizajneri su težili maksimalno otvorenom prostoru, dopuštajući prirodnom svjetlu da dopire iz svih kutova prozora, tamo gdje se isprepliću svjetlo i tama. Na svakom koraku možete osjetiti sporost i udobnost “života na otoku”.

(FOTO: @Xia Zhi)

Hotel ima i bazen za za masažu na otvorenom, balkoni su opremljeni pomno izabranim stolićima i stolicama, a pored zgrade usidreni su čamci i kajaci za svakodnevnu razbibrigu.

(FOTO: @Xia Zhi)

“Hi Sea” nudi savršeni bijeg za obiteljska i prijateljska okupljanja željna povezivanja s prirodom i oceanom. Jedini što treba uzeti u obzir jest da ovo mjesto može primiti samo jednu grupu gostiju odjednom, čime se osigurava njihova privatnost.

(FOTO: @Xia Zhi)
(FOTO: @Xia Zhi)

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar