Nije samo Zagreb vrhunsko mjesto za adventsku uživanciju. Posljednjih godina i naši susjedi u Ljubljani ulažu puno truda i energije kako bi središte njihova grada u božićno vrijeme izgledalo bajkovito.

Ove je godine Ljubljana posebno lijepo uređena, a svi posjetitelji, turisti i građani, moći će uživati u čarima Božićnog sajma i Adventa općenito sve do 8. siječnja 2023.

[FOTO: Urbano.hr]

Upravo je Božićni sajam posjetila i naša ekipa koja je uživala u prekrasno ukrašenim ulicama i trgovima, poput Prešernova, Kongresnog, Mestnog ili Starog trga. Ulice centra noću su osvijetljene brojnim lampicama, a inspiracija ove godine bila je svemir.

[FOTO: Urbano.hr]

Tako možete prošetati ispod planeta ili ulicom punom zvijezdi padalica.

[FOTO: Urbano.hr]

Uz rijeku Ljubljanicu smještene su brojne kućice na kojima možete pronaći čaj, kuhano vino, nešto za pojesti, ali i brojne rukotvorine te suvenire.

[FOTO: Urbano.hr]

Organiziran je i umjetnički sajam gdje možete pronaći razne umjetničke i dizajnerske predmete slovenskih umjetnika, a ne smijete propustiti ni velike jaslice od slame na Gallusovu nasipu i jelku na Prešernovu trgu.

[FOTO: Urbano.hr]
[FOTO: Urbano.hr]

Ukoliko se nađete u Ljubljani svakako progledajte raskošan street art ovoga grada ili posjetite izložbu u Modernoj galeriji.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar