Ovih smo dana naletjeli na reklamu koju je uoči ljetne sezone snimio danski Odbor za sigurnost u cestovnom prometu ili u originalu “Rådet for Sikker Trafik”. Zadaća je tog odbora pridonijeti ispunjenju općih ciljeva EU-a u području sigurnosti cestovnog prometa velikim brojem mjera i posebnih ciljeva, a jedan od njih bila je i upravo spomenuta reklama.

O čemu se radi? Svi mi vrlo dobro znamo da ponekad postoji milijun razloga zašto ne želite nositi kacigu dok vozite bicikl, od problema s frizurom’ do nimalo cool izgleda, no postoji jedan vrlo važan razlog zašto biste ju ipak trebali nositi – to bi vam moglo spasiti život.

(FOTO: Youtube)

Stoga je u lipnju danski Odbor za sigurnost u cestovnom prometu udružio snage s tvrtkom za kreativno oglašavanje iz Copenhagena “&Co” kako bi zajednički na urnebesan način prenijeli ovu ozbiljnu poruku.

Reklama se fokusirala na vikinško podrijetlo Danaca kako bi ispričala priču o tvrdoglavom vođi po imenu Svend koji odbija nositi svoju borbenu kacigu prije nego što on i njegovi ljudi krenu u osvajanje Engleske, da bi se na kraju, uz puno smiješnih situacija i obrata – uvjerio u suprotno.

(FOTO: Youtube)

Pod naslovom “Kaciga je oduvijek bila dobra ideja”, urnebesna dvominutna reklama započinje tako što je Svend pozvao ostale Vikinge u bitku, ali je odbio staviti kacigu na glavu. I otud sve kreće. Dalje vam nećemo pričati, već sami pogledajte reklamu i malo se nasmijte… I zapamtite poruku koju ona nosi:

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar