Od 10. do 14. srpnja na Trgu Josipa Juraja Strossmayera, između Tomislavca i Zrinjevca, održat će se festival Ritam Mediterana, međunarodna kulturna i turistička manifestacija koja za cilj ima okupljanje različitih kulturnih, gospodarskih i društvenih suvremenika iz naših mediteranskih zemalja, regija i gradova i to kako bi na najbolji mogući način prikazali sve različitosti i sličnosti koje nas stoljećima povezuju i oplemenjuju.

Uživajte u mediteranskoj kuhinji, glazbi i umjetnosti u centru Zagreba, koji će postati najzabavnije i najukusnije mjesto tijekom pet dana u srpnju.

Ritam Mediterana nudi međunarodnu i lokalnu kuhinju, koncerte uživo, kulinarska predstavljanja, večeri kulturnih plesova, promocije i degustacije vina i piva, likovne i edukativne radionice i mnogo više.

Najviše od svega donosi živahnu atmosferu tijekom koje uvodi posjetitelje u ukusan i zabavan ”kulturni lonac”. Povedite svoju obitelj i prijatelje i dopustite Ritmu Mediterana da odredi tempo kojim ćete hodati tijekom tih dana.

Skriveni biser Zagreba:
Strossmayerov park je jedan od najviše podcjenjenih parkova u Zagrebu, skriven između drveća na potezu od Zrinjevca prema Tomislavcu. Ali ako ga pažljivo promotrite, moći ćete uhvatiti trag nekadašnjeg stoljeća i života na tom području. Savršeno mjesto događanja za festival koji želi donijeti mediteranske ritmove u ubrzani zagrebački životni stil. Građani grada Zagreba imaju običaj davati kraće nadimke svojim parkovima. Tako se može čuti Britanac za britanski trg, Trg kralja Tomislava postaje Tomislavac, a gotovo oduvijek se za Trg Nikole Šubića Zrinskog kaže Zrinjevac.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar