Kazalište u doba korone definitivno se preselilo na digitalne kanale, a prvaci online komunikacije s publikom, bez sumnje, postali su članovi ansambla zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta.

Otkako je njihova kuća 12. ožujka i službeno zatvorena za gledatelje, svi članovi Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, bilo Drame, Opere i Baleta, vrlo su aktivni u virtualnom svijetu, trudeći iznova uspostaviti komunikaciju sa svojom publikom.

U nešto više od mjesec dana predstave zagrebačkoga HNK Zagrebu pregledane su više od 470 tisuća puta. Osim u Hrvatskoj, gledale su se u cijelom svijetu, a najviše su praćene u Italiji, Kanadi, Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori itd… Gledatelji su više od 7 000 puta komentirali pojedine izvedbe, ostavljajući svoje lajkove čak 6 000 puta.

A sada je Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, povodom rođendana besmrtnog Williama Shakespearea, odlučila vjernoj publici darovati njegove najljepše sonete. Briljantnu poeziju, video s ulomcima iz popularnih Shakespeareovih djela, govore glumci Drame HNK u Zagrebu po vlastitom izboru.

Uživajte u Shakespeareovim stihovima u izvedbi Gorana Grgića, Livija Badurine, Olge Pakalović, Ivane Boban, Dušana Bućana, Silvija Vovka, Filipa Vidovića, Ive Mihalić, Barbare Vicković, Vanje Matujec, Ive Jerković.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar