Predstavljamo vam Travemünde, dio urbanog kompleksa njemačkog grada Lübecka, poznato ljetovalište i najveću trajektnu luku na Baltičkom moru koja je povezana sa Švedskom, Finskom, Rusijom, Latvijom i Estonijom.

Na tom mjestu gdje se rijeka Trave ulijeva u zaljev Lübeck smješten je i najstariji svjetionik na njemačkoj baltičkoj obali iz 1539. godine, a još jedna atrakcija je usidren veliki jedrenjak sa četiri jarbola (slavne i stare njemačke brodske kompanije F. Laeisz), koji je pretvoren u brodski muzej.

Umjetnica Dominika Jarczok kreira svoju pješčanu scenu (FOTO: Facebook | Sandskulpturen Travemünde)

Ali dosta o povijesti Travemündea. Ono po čemu je to mjesto poznato u umjetničkim krugovima je godišnji festival pijeska poznat pod nazivom “Svijet pijeska” koji je počeo u ponedjeljak, 24. svibnja.

(FOTO: Facebook | Sandskulpturen Travemünde)

Majmuni vrište s krovova, Poseidon je pronašao Nema, a likovi iz Knjige o džungli također su ovogodišnji eksponati 3. izložbe skulptura od pijeska u Travemündeu. Pod motom “Flora i fauna” posjetitelji će se moći diviti vrhunskim pješčanim djelima u čak tri brodske hale u samoj ribarskoj luci.

Dovezeno je oko 9.500 kubika pijeska u tri brodske hale (FOTO: Facebook | Sandskulpturen Travemünde)

U natkrivenom izložbenom prostoru od 2500 m², iskorišteno je oko 9.500 m³ posebnog pijeska od kojeg su kreirana prava pješčana remek-djela. Preko 60 skulptura u 25 slikovnih scena pokazuju impresivne talente njemačkih i međunarodnih umjetnika.

(FOTO: Facebook | Sandskulpturen Travemünde)

Za one koji žele znati više ili možda posjetiti ovaj jedinstveni događaj, izložba pješčanih skulptura Travemünde otvorena je svakodnevno od 10 do 18 sati. (zadnji ulaz u 17:30) do kraja listopada 2021.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar