U okviru projekta “Jednakost kreativnosti” uspješno su realizirane likovne intervencije u Kaznionici u Požegi i Zatvoru u Puli-Pola.

U svrhu estetizacije i revitalizacije zatvorskog prostora umjetnošću u prostoru  Kaznionice u Požegi likovne intervencije izvele su: Monika Meglić, Valentina Supanz Marinić i Melinda Šefčić, dok su u prostoru Zavora u Puli-Pola, likovne intervencije izveli: Jadranka Lacković i Vladimir Tomić.

U sklopu projektne realizacije u prostoru Kaznionice u Požegi izvedene su i dvije likovne radionice pod vodstvom umjetnice Antonije Bačić i umjetnika Krešimira Golubića.

Marko Dajak
Marko Dajak

U tijeku je završna faza provođenja istraživačke komponente projekta koju provode dr.sc. Anita Jandrić Nišević i dr.art. Melinda Šefčić te priprema projektnog kataloga i  izvođenje završnog Izlagačkog skupa projekta, koji je planiran za travanj 2024. godine.

Marko Dajak
Marko Dajak

Ovo je šesti po redu projekt estetizacije prostora kaznenih tijela u Republici Hrvatskoj, a peti po redu koji financira Ministarstvo pravosuđa i uprave, što pokazuje usklađenost projekta s ciljevima Ministarstva te uspješnost do sada realiziranih projekata.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar