Na 340 stranica “udobno se smjestila’ temeljito istražena biografija jednog od najboljih i najprepoznatljivijih pjevača svih vremena. Corbin Reiff, glazbeni novinar iz Seattlea, složio je prvu sveobuhvatnu biografiju Chrisa Cornella, frontmena Soundgardena s kojima je 90-ih dominirao glazbenom scenom i popularnom kulturom.

Knjiga “Total F*cking Godhead”, čiji je hrvatski prijevod objavila glazbena knjižara Rockmark, objavljena je u istodobno kada i u svijetu, a kronološki prati život Chrisa Cornella: od odrastanja i prvih bendova, sve do formiranja Soundgardena s kojim je 90-ih dominirao glazbenom scenom i popularnom kulturom, skupa s Pearl Jamom, Alice in Chains i Nirvanom.

Nije zaboravljena ni Cornellova dinamična solo karijera, vrijeme provedeno u Audioslaveu i Temple of the Dog, kao ni problematične godine borbe s ovisnošću, a obogaćena je izjavama onih koji su bili bliski s Chrisom Cornellom.

“Total F*cking Godhead”, inače fraza kojom se u grunge svijetu opisuje iskustvo za koje drugi superlativi ne bi bili dostatni, temeljito je istražena biografija s kojom ćete se podsjetiti na grunge eksploziju, ali i na talent te osobnost legendarnog rockera koji je svoj život tragično okončao 2017. u 53. godini.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar