Lik Amy Winehouse, kraljice Camden Towna, osvanuo je na zidu njezinog omiljenog puba u tom londonskom kvartu.

Ulični umjetnik JXC Designs ‘skrenuo’ je u ulicu odmah iza popularnog puba “The Hawley Arms” kako bi napravio veličanstveni mural posvećen tragičlno preminuloj pjevačici osebujnog glasa.

(FOTO: Camden Town)

Vrijeme nastanka ovog prekrasnog uličnog djela nije izabrano slučajno – upravo na današnji dan obilježava se 10. godišnjica smrti Amy Winehouse.

JXC Designs je stari zid od opeke pretvorio u remek-djelo ulične umjetnosti kojim je htio pokazati da, iako je Amy možda napustila zgradu, ona je još uvijek neizostavni dio Camden Towna.

(FOTO: Camden Town)

Britanska pjevačica umrla je od trovanja alkoholom 23. srpnja 2011. godine, a upravo danas, na desetu obljetnicu njezine smrti, i BBC će prikazati dokumentarni film “Reclaiming Amy” koji, prema riječima njezinoga oca Mitchella – daje “širu sliku o Amy”.

U dokumentarcu u kojem je narator njezina majka bit će prikazani brojni intervjui s dugogodišnjim prijateljima, a želja je da se tragično preminula pjevačica prestane gledati isključivo kroz prizmu borbe s ovisnošću i destruktivnim vezama.

(FOTO: Camden Town)

Mi ćemo 10. godišnjicu njezine smrti obilježiti po mnogima najvećim hitom – “Back To Black”.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar