OK, posao nije u Hrvatskoj, čak ni u bližem susjedstvu, ali jest u Europi i idealan je za avanturiste slobodnog duha. Unatoč pojavi koronavirusa i ograničenjima koja su stigla s epidemijom, prošle je godine za taj posao apliciralo čak 24.000 ljudi iz svih krajeva svijeta.

U čemu je njegova tajna? Vrlo jednostavno, u lokaciji iliti mjestu na kojem se obavlja. Naime, riječ je o irskom otoku Great Blasket koji traži dvije osobe, idealno par ili dvoje prijatelj(ic)a, da upravljaju kafićem i smještajem na otoku od 1. travnja 2021. do 1. listopada 2021.

Iako nema struje, Wi-Fi ili vruće tuševe, najzapadniji europski otok (tako kažu) popularno je turističko mjesto za ljude koji traže potpuno “izvanmrežno” iskustvo i žele se izolirati od civilizacije. Otok je divlji, surov i gotovo poetičan u svojoj dramatičnoj ljepoti, da citiramo neke od gostiju.

(FOTO: Great Blasket/Instagram)

Posljednji stalni stanovnici napustili su otok 1953. godine, pa je sada uglavnom nenaseljen, osim nekoliko vikendica od bijelog kamena koje su turistima otvorene tijekom visoke sezone.

“Imate svijeće, logorsku vatru, divlje životinje, zvijezde, prirodu… Prekrasno je”, opisala je iskustvo boravka na otoku vlasnica turističkih kapaciteta Alice Hayes.

Osobe koju budu odabrene dužne su paziti na tri kamene kućice, brinuti se za goste i objekte, te ih pripremati za nove dolaske. Morat će upravljati i kafićem, otvoriti ga ujutro i posluživati čaj i kavu gostima, izletnicima i pastirima koji dolaze brodom.

Idealni kandidati moraju imati karakteristike ljubaznih ljudi, određenu razinu fizičke kondicije i biti jako prilagodljivi jer, prema riječima vlasnice Alice, “sto i jedna stvar može poći po zlu na otoku, nijedan dan nije nikada isti – pa je vrlo važno znati nositi se s time.”

Iako u opisu stoji da na otoku nema struje, što je za ljude željne potpune izolacije veliki plus, Alice je objasnila da ipak postoji jedan priključak, pogonjen vjetroagregatom, koji generira dovoljno energije za punjenje jednog uređaja tako da niste potpuno isključeni od ostatka svijeta.

Sve ovo zvuči kao idealan posao za vas? Onda požurite jer prijave traju do petka, 22. siječnja 2021. i možete se prijaviti OVDJE.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar