Prvo ćemo vam otkriti pozadinu fotografije za koju je zaslužan Matthew Rolston. Za obilježavanje Međunarodnog dana žena odlučili smo vas podsjetiti (a neke i prvi put upoznati) s čuvenom naslovnica magazina “Rolling Stone” objavljenom 4. listopada 1990. godine koja prikazuje “Žene Twin Peaksa”.

Na kultnoj fotografiji su Lara Flynn Boyle, Sherilyn Fenn i Mädchen Amick, glavne glumice američke televizijske serije “Twin Peaks”. Radi se o jednoj od najkultnijih i najpoznatijih televizijskih serija ikad snimljenih, a njezino emitiranje je počelo u travnju upravo spomenute 1990. godine.

Serija je stekla nevjerojatnu popularnosti od samog početka emitiranja, pa je gotovo odmah postala dijelom pop kulture, što je i nagnalo “Rolling Stone” da snimi naslovnicu s glavnim glumicama.

(FOTO: Matthew Russell Rolston)

Fotosession za taj 588 broj slavnog magazina odradio je danas poznati američki fotograf i umjetnik Matthew Rolston čiji je potencijal još krajem 1970-tih prepoznao još poznatiji umjetnik Andy Warhol.

(FOTO: Matthew Russell Rolston)

Od tri spomenute glumice nekako je najbolju karijeru izgradila Lara Flynn Boyle. Sherilyn Fenn je za svoju interpretaciju Audrey Horne u seriji “Twin Peaksu” osvojila nominaciju za Zlatni globus (1990.) i to bi uglavnom bilo to, dok je Mädchen Amick poput Flynn Boyle također ostvarila dugotrajnu karijeru, pa je primjerice trenutno možemo gledati na Netflixu u TV seriji “Riverdale”.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar