Prošli smo mjesec posjetili Kopenhagen, glavni grad Danske. Kombinacija odmora i potrage za street artom urodila je pronalaskom ovog predivno oslikanog pročelja umjetnika INTI-ja.

Umjetnik je rad nazvao „Unión“ prema lokaciji u na kojoj je naslikan, odnosno multikulturalnom dijelu Kopenhagena  – Nørrebro.

Multikulturalni dio Kopenhagena  – Nørrebro (FOTO: Krešimir Golubić)

Cijeli je kvart prepun različitosti, od trgovina, restorančića, zvukova, mirisa i boja koje se na muralu savršeno stapaju sa bojom fasade te time zaokružuju priču o cijelom kvartu.

(FOTO: Krešimir Golubić)

Kvartu koji nas je najviše oduševio te podsjetio na berlinski Kreuzberg 90-ih. Ukoliko se odlučite posjetiti ovaj grad, savjetujemo da birajte ovaj kvart jer nije daleko od centra i puno je povoljniji po svemu u odnosu na centar grada.

(FOTO: Krešimir Golubić)

INTI – umjetnik  rođen u Valparaisu u Čileu 1982. a umjetnošću se bavi od sredine 90-tih godina.   INTI je ime dobio po bogu sunca Inka i kečuanskoj riječi za „Sunce“ kao počast njegovim čileanskim korijenima.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar