Svjetski mediji s velikim zanimanjem prate što se događa u Afganistanu, a aktualni događaji česta su tema i uličnih umjetnika, koji zidove i pročelja zgrada koriste za svoje političke poruke i društvene stavove.

Jedna takva, potresna i snažna poruka pojavila se u blizini rimskog sjedišta humanitarne nevladine organizacije “Emergency” i prikazuje afganistanskog dječaka s povezom preko glave kako govori. “Gino, bojim se”.

(FOTO: Instagram | @laika_mcmliv)

Mural se u biti referira na talijanskog kirurga Gina Stradu, poznatog mirovnog aktivistu, borca za ljudska prava i osnivača organizacije “Emergency” koja nudi besplatno liječenje žrtavama rata, siromaštva i nagaznih mina.

FOTO: Instagram (FOTO: Instagram | @laika_mcmliv)|

Strada je preminuo u petak, 13. kolovoza u 73. godini života, a dirljiva posveta ovom humanitarcu djelo je ulične umjetnice Laike koja je mural nazvala “Le lacrime di Kabul” (Kabulske suze iliti Suze Kabula). Simbolika i poruka više nego jasna!

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar