Snimka se tek friško pojavila na YouTubeu i prikazuje nastup legendarnog britanskog sastava u Njemačkoj, ali se sa sigurnošću ne može utvrditi u kojem gradu. Prva i zasad jedina pretpostavka autora koji je postavio video da se radi o nastupu u Hamburgu iz 1974., godine u kojoj se bend konačno probio na svjetsku scenu albumom “Sheer Heart Attack”.

Za snimku je zaslužan američki bend Lynyrd Skynyrd koji je bio predgrupa Queenu na ovom nastupu, a nastala je slučajno. Amerikanci su za svoje potrebe snimali cijeli set, pa je to navelo poznavatelje opusa kultnog britanskog benda da povjeruju kako je to snimka koncerta s kraja 1974. godine, prikazanog na njemačkoj televeziji 1970-ih.

Ono što je, međutim, bacilo sumnju na to da se radi o hamburškom koncertu jest činjenica da ekipa koja je snimala Lynyrda Skynyrda očito nije snimala Queen, jer su više voljeli američke bendove, pa ovaj glazbeni isječak na kraju možda nije iz Hamburga, već iz nekog drugog njemačkog grada.

Autor koji je postavio video na YouTube dodaje da nije poznato je li i koliko još snimaka snimljeno toga dana, no jako se potrudio oko izvornog videozapisa te se potrudio objaviti remasteriranu verziju pjesme “Liar” koju možete poslušati.

Remasterirana i friško objavljena snimka nastupa grupe Queen

Za površne poznavatelja Queena koji možda nisu upoznati s njom, riječ je pjesmi koju je 1970. godine napisao Freddie Mercury, a objavljena je tri godine kasnije na debitanskom albumu grupe pod nazivom “Queen”. Zanimljiv je i podatak da je originalni naziv pjesme bio “Lover”, ali je kasnije promijenjen u “Liar”.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar