Poznata pod različitim imenima i titulama poput Khaleesi, Daenerys Targaryen, Majka zamjeva, Zaštitnica sedam kraljevstva itd…, zvijezda TV serije “Igre prijestolja” Emilia Clarke odlučila je još malo proširiti svoja postignuća i slavu u pop kulturi.

Britanska glumica koja je svjetsko ime stekla tijekom osam sezona prikazivanja planetarno popularne HBO-ove serije prebacila se na jednu sasvim drugu umjetničku granu i javnosti najavila svoj novi projekt.

Emilia Clarke napravila je strip o superherojima, udruživši snage sa koautoricom Marguerite Bennett (autorica stripova “Angela” ili “Josie i Pussycats”), umjetnicom i ilustratoricom Leilom Leiz (“Horde”), te s tvrtkom Image Comics (trećim najvećim izdavačem stripova i grafičkih romana u industriji).

Od ‘Majke zmajeva’ do ‘Majke ludosti’

Popularna glumica bi u svijetu stripova trebala debitirati ovog srpnja s mini izdanjem od tri broja pod nazivom “Mother Of Madness” ili M.O.M.

“Majke uvijek nazivamo superherojima, pa sam onda ja pomislila – što ako doista jesu? Što ako doista jesu legitimni superheroji?”, objasnila je Clarke dodavši da je koncept stripa “Mother Of Madnessa” smislila prije tri godine više iz šale, no onda se jednog dana “probudila” i shvatila da bi to doista mogao biti cool projekt.

Stripovska serija od tri boja prati Mayu, samohranu majku koja shvaća da ima otkačene supermoći koje može iskoristiti kako bi zaustavila misterioznu skupinu trgovaca ljudima. Danju je znastvenica, noću nadmoćni superheroj i loša samohrana majka koja vodi unutrašnju borbu sama sa sobom.

“Maya je imala vrlo težak život i našla se u poziciji gdje sve što je čini jedinstvenom, ona mrzi i srami se toga. Tek u otkrivanju svojih moći ona pronalazi svoje istinsko prihvaćanje onoga što jest”, pomalo filozofski je objasnila u svijetu TV-a popularna Daenerys Targaryen.

M.O.M. ili “Mother of Madness” broj# 1 bit će u prodaji 21. srpnja, a dotad pogledajte naslovnicu (gore) i neke od fotografije unutrašnjosti stripa:

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar