Kakav bi to bio Božić bez malo snježnih slika. Ova nam stiže iz američke države Massachusetts gdje je lokalni umjetnik upotrijebio gotovo dvije tone snijega kako bi napravio 2,5 metra visoku skulpturu u svom dvorištu.

Dave Rothstein, kipar iz Northampton koji obožava raditi sa snijegom, odlučio je na ovaj način obilježiti zimski solsticij, a svoje djelo nazvao je “Snježna lanterna – Oda Majci prirodi”. Riječ je o heksagonalnoj skulpturi napravljenoj od snježnih cigli posloženih u toranj, a unutar nje je autor stavio svjetlo kako bi cijeli doživljaj bio još ljepši.

Objašnjavajući svoju skulpturu Rothstein je na Instagramu napisao kako je baš htio da njegovo djelo ima da šesterokutni oblik jer je to “najčešći obrazac koji se pojavljuje u prirodi”. Ujedno je pozvao sve zainteresirane do što prije dođu pogledati snježnu kulu dok se ne rastopi.

“Izrađujem skulpture od snijega već 20 godina, ali moja glavna strast je upoznavanje drugih ljudi sa zimskim radostima. Nastojim kod njih izazvati uzbuđenje zbog zime i potaknuti ih na igru u vlastitom dvorištu”, rekao je Rothstein za lokalnu televiziju.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar