Grčki ulični umjetnik Insane51 istinski je kreativac i jedan je od pionira velikih 3D murala. Njegova najnovija stereoskopska ulična djela apsolutno su fascinantna i zahtijevaju 3D naočale kako bi vidjela cijela slika.

Stereoskopija je tehniku koja prikazuje neki prostor u tri dimenzije, odnosno stvara iluziju dubine. Svaka se stereoskopija sastoji od dvije vrlo slične dvodimenzionalne slike i na neki način lijevo oko vidi jednu sliku, a desno drugu.

(FOTO: Insane51/Instagram)

Baš tako i ovaj umjetnik iz Atene rekreira istu sliku iz malo različitih perspektiva i u različitim bojama, što stvara 3D dojam kada se za gledanje slike koordiniraju leće u boji.

(FOTO: Insane51/Instagram)

Taj je cijeli postupa inače poznat kao anaglifski 3D (“…anaglifski postupak je optički postupak koji omogućava stereoskopsko promatranje trodimenzijskog objekta ili terena” – Hrvatski jezični portal).

Insane51 je počeo svoju umjetničku karijeru 2007. godine kao crtač grafita i od tada nikada nije prestao raditi ono što želi i voli … Svjetski je priznat po svojoj uličnoj umjetnosti u 3D-u koja se naziva “Double Exposure 3D” (ovisno o boji svjetlosti to će biti jedna ili druga figura na slici).

(FOTO: Insane51/Instagram)

Umjetničke radove Insane51 možete pogledati na njegovoj Instagram stranici.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama!
Autor

Pričamo o fenomenima koje izazivaju ili uzrokuju urbane pojave u društvu, idejama koje prožimaju pop kulturu, tehnologiju, film, književnost, umjetnost, glazbu, dizajn...

Ostavi komentar